fbpx

Pabeigta bērnudārza koka paneļu ēkas būvniecība

Zemgales tehnoloģiskais centrs ir pabeidzis darbus privāta bērnudārza koka paneļu ēkas būvniecībā netālu no Malmes pilsētas Zviedrijā. Ēkā atradīsies bērnudārzs ar mācību programmu, kurā ir īpaši daudz nodarbību par dabu un dabā un eksperimentāla mācīšanās, tāpēc pasūtītāji vēlējās ēku, kurā pēc iespējas izmantoti dabiski materiāli. Ēkai ir pusotrs stāvs ar grīdas platību 196 m2. Pirmajā stāvā atrodas mācību telpas, bet otrajā stāvā ir telpas mācībspēkiem un citam personālam.

ZTC darbu apjoms

ZTC projektā bija piegādātājs ģenerāluzņēmējam. Tika veikta koka paneļu ēkas konstrukciju projektēšana, ražošana, piegāde un montāža. Tāpat ZTC veica apdares darbus, lai piegādātu no ārpuses gatavu ēku. Līgums par bērnudārza koka paneļu ēkas būvniecību tika parakstīts 2016. gada novembrī, būvkomplekts nosūtīts uz būvlaukumu 2017. gada februārī, bet no ārpuses pabeigta nodota aprīlī.

Tā kā ēka ir bērnudārzs, tā atbilst paaugstinātām ugunsdrošības prasībām. Ar vertikālo dēļu apdari un stāvo jumta slīpni projekta dizains gaumīgi izceļas apkārtnes arhitektūrā un valcprofila jumta klājums, kas pārklāj daļu fasādes piešķir ēkai īpašu iezīmi.